Vahvistetaan varhaiskasvatuksen mahdollisuuksia havaita sekä vaikuttaa osaltaan lasten ja perheiden erilaisiin haasteisiin. Lisäämällä resursseja ja monipuolistamalla kasvatuksen työntekijöiden koulutusta voidaan vaikuttaa pysäyttävästi useisiin ongelmiin sekä mahdolliseen syrjäytymiskehitykseen jo varhaisessa vaiheessa. Tehostetaan neuropsykiatristen tai psykiatristen haasteiden kanssa painivien lasten, nuorten ja perheiden palvelupolkua ja palveluiden tarjontaa. Ollaan avoimia ja innovatiivisia. Otetaan käyttöön muun muassa nopean yhteyden Chat- palvelu.
Pidetään yllä lapsi- ja perhetyön saatavuutta ja tasoa. Voimistetaan oppilashuollon keinoja auttaa ja kulkea rinnalla, kun sille tarve. Tuodaan yläkouluihin ja lukioon lisää nuorisotyön osaajia tai sosionomeja, jotta yksikään nuori ei jäisi huomiotta.
Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään jokaisella Akaan alakoululla.
Toimintaa tarjotaan perheiden tarpeet huomioiden
Luodaan eri toimijoille kuten nuorisotyölle ja kouluille mahdollisuus saumattomaan ja joustavaan yhteistyöhön. Taataan nuorisotyön ja etsivän nuorisotyön jatkuvan vähintään samalla volyymilla kuin ennenkin. Lisäksi ollaan avoimia innovatiivisille vapaaehtoisvoimin toimiville nuorisotyön hankkeille kuten Yönselkä, joka on nuorten keskuuteen tapahtuvaa jalkautumistyötä.
Lasten harrastuksia ja harrastustoimintaa pitää kehittää niin, että perheille jää enemmän aikaa viettää yhteisiä hetkiä.
Koulun tiloja on hyödynnettävä kerhotoiminnan toteuttamisessa yhdessä koulun ja kolmannensektorin kanssa.
PIDETÄÄN HUOLTA AKAASTA. AKAA PITÄÄ HUOLTA MEISTÄ.
